Se implinesc astazi 14 ani de la trecerea la cele vesnice a parintelui Dumitru Staniloae, cel mai mare teolog al Bisericii Ortodoxe Romane, supranumit si ‘Teologul dragostei crestine’. Nascut la 16 noiembrie 1903, in localitatea Vladeni, judetul Brasov, parintele Staniloae a fost profesor la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Sibiu si Bucuresti. In timpul regimului comunist, parintele Staniloae a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. De-a lungul vietii, marele teolog roman a primit mai multe titluri de Doctor Honoris Causa si distinctii din partea marilor Universitati ale lumii. In anul 1990, parintele Staniloae a devenit membru al Academiei Romane. Opera sa teologica insumeaza 90 de carti, 275 de articole teologice, numeroase traduceri, recenzii, prefete, cuvantari comemorative, circa 500 de articole de ziar si peste 50 de convorbiri sau interviuri inregistrate la radio si televiziune. Parintele Dumitru Staniloae a trecut la cele vesnice, la 5 octombrie 1993.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…