Activitatea stiintifica a Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi

Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a fost premiata, pentru prima data in istorie, de catre conducerea Universitatii ‘Al.I.Cuza’ din Iasi. Premiul a fost acordat pentru activitatea de cercetare sustinuta de catre profesorii institutiei in domeniul cercetarii stiintifice. Activitatea profesorilor de la Facultatea de Teologie a contribuit la obtinerea de catre Universitatea ‘Al.I.Cuza’ din Iasi a primului loc pe tara in acest domeniu. Despre premierea Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a amintit astazi parintele profesor doctor Gheorghe Popa, decanul institutiei, in cadrul festivitatii de deschidere a anului universitar teologic: ‘Facultatea noastra a fost premiata pentru prima data de Universitatea ‘Al.I.Cuza’, din Iasi, pentru activitatea de cercetare si stiintifica remarcabila desfasurata de cadrele didactice in anul 2004, concretizata prin lucrari stiintifice publicate in reviste de specialitate, care au condus la situarea Universitatii noastre pe locul I in tara’.

Parintele decan Gheorghe Popa s-a referit si la principalele aspecte legate de activitatea stiintifica a Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, in anul 2004-2005: ‘La Facultatea noastra au fost sustinute anul trecut sase teze de doctorat, una dintre ele cu calificativul ‘foarte bine’ si, de asemenea, cu distinctia ‘magna cum laudae’. De asemenea, activitatea stiintifica a Facultatii intr-un numar de 17 carti, 17 monografii, si participari la simpozioane nationale (35), la simpozioane internationale (14), expozitii nationale organizate de Sectia Arta Sacra, expozitii nationale (3) si internationmale (1), participari la diferite festivaluri, organizatii, organizari de expozitii nationale (22) si internationale (4)’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…