Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În sala de ședințe a Centrului Eparhial de la Roman, sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, astăzi, 29 ianuarie 2011, s-au desfășurat lucrările primei ședințe anuale a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după alegerea noilor săi membri în anul 2010.

Ședința a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată, la orele 9.00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva”, de către un sobor de preoți, în prezența PS Episcop Ioachim și a membrilor Adunării Eparhiale, după cum ne informează Constantin Ciofu. Întâlnirea a continuat în sala de ședințe a Centrului Eparhial, unde, PS Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de deschidere.

„Activitatea noastră trebuie să se desfășoare în dimensiunea a patru virtuți: iertarea, credința, rugăciunea și smerenia. Astăzi este o raportare a activității desfășurate anul trecut și un angajament pentru ceea ce trebuie să facem în noul an. Dacă am realizat ceea ce ne-am propus, aceasta a fost posibil din milostivirea lui Dumnezeu”, a afirmat, printre altele, Preasfinția Sa.

Apoi, au urmat lucrările pe comisii, după care s-a făcut prezentarea referatelor de către raportori, membrii Adunării aprobând în unanimitate hotărârile luate cu acest prilej. Preasfinția Sa a accentuat faptul că în anul 2011 se va intensifica programul social filantropic în Eparhia Romanului și Bacăului. Mesajul Bisericii în această lume secularizată este acela de a nu se uita dimensiunea persoanei umane. În încheiere PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit membrilor Adunării Eparhiale pentru maniera în care se implică în viața Bisericii, „singura instituție care se ocupă de sănătatea spirituală a poporului român”, după cum a precizat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…