Ambasadorul Canadei la București, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Sectorul relații bisericești și interreligioase și Biroul de presă ale Patriarhiei Române ne informează:

În ziua de 14 decembrie 2010, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la București.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a subliniat contribuția comunității românești în dezvoltarea societății canadiene de-a lungul a peste un secol de prezență continuă în această țară de pe continentul nord-american. În acest sens, ambasadorul Canadei a reliefat rolul preoților ortodocși români în păstrarea și promovarea identității de credință și neam și în integrarea românilor în societatea canadiană.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat sprijinul pe care autoritățile canadiene îl acordă comunității românești și a remarcat modelul multicultural canadian de respect și încurajare a identității etnice, lingvistice, culturale și spirituale a celor stabiliți pe teritoriul Canadei.

Domnul ambasador s-a arătat interesat de situația Bisericii Ortodoxe Române în timpul regimului comunist și de activitatea acesteia după anul 1990.

Patriarhul României a prezentat contextul dificil în care Biserica Ortodoxă Română a fost nevoită să-și desfășoare misiunea timp de aproape 50 de ani de comunism în România și a evidențiat diferite aspecte ale activității pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educaționale ale Patriarhiei Române în ultimii douăzeci de ani. Între prioritățile Patriarhiei Române, Preafericirea Sa a menționat intensificarea operei sociale și a pastorației comunităților ortodoxe române din străinătate.

În acest context, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea înființării unei eparhii pentru numeroasa comunitate ortodoxă română din Canada.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…