Atelier de lucru privind proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’, la Timisoara

Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Modovei si Bucovinei, si a IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, in perioada 17 – 18 aprilie a.c. a avut loc in sala de festivitati a Protopopiatului Timisoara un atelier de lucru privind proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’. Intalnirea a fost organizata cu sprijinul Centrului eparhial al Mitropoliei Banatului si a Organizatiei World Vision, filiala Timisoara. Mai multe amanunte despre acest atelier de lucru ne-a oferit pr. Naclad Constantin, managerul proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’: ‘La acest atelier a luat parte un numar de 24 de preoti din diferite zone ale Eparhiei Banatului si 7 profesori de Religie. Am prezentat ghidul tematic, impreuna cu metoda noua de lucru, precum si instrumentele necesare implementarii la nivel de parohie. Preotii au fost deosebit de interesati de acest atelier si s-au organizat indata, asa incat la sfarsitul evenimentului s-a si constituit un grup de initiativa condus de unul din preotii delegati al Centrului eparhial al Banatului, si anume pr. Marcu Stefan, care a hotarat o strategie imediata pentru implementarea proiectului la nivel de parohie. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de sprijinul parintelui consilier Zaharia Peres, consilier cultural al Mitropoliei Banatului, si a domnului Eugen Borlea de la Organizatia World Vision – Timisoara’

De asemenea, parintele Constantin Naclad ne-a vorbit si despre urmatoarele actiuni de prezentare a proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’: ‘In viitorul apropiat, acest proiect va continua prin desfasurarea unui atelier de lucru si a unei lansari a ghidului catehetic ‘Hristos impartasit copiilor’ la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, unde vor fi prezenti un numar de preoti din Protopopiatele respective, apoi in Cluj va avea loc lansarea ghidului catehetic la inceputul lunii mai. In Craiova si in zona Tg. Jiu, in 8 – 9 mai, va avea loc un atelier de lucru pentru preotii care deja au luat cunostinta de acest proiect’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…