Biserica doreste colaborarea penitenciarelor cu ONG-urile

La sediul Casei de Cultura ‘Mihai Ursache’ din municipiul Iasi, Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi a organizat o intrunire la care au participat si membri ai Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’ din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Intrunirea a avut rolul de a stabili o colaborare intre reprezentantii penitenciarului din Iasi si ONG-uri, in vederea sprijinului integrarii sociale a celor ce sunt eliberati din penitenciar. Mai multe informatii despre aceasta intrunire ne-au fost oferite de catre Mihaela Simion, consilier in cadrul Centrului de Consiliere si Reabilitare a persoanelor dependente de alcool si droguri din cadrul Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’: ‘Practic, a fost o mana intinsa de catre penitenciar catre ONG-uri si alte institutii de stat pentru a putea pune bazele unei retele de interventie si sprijin pentru cei care urmeaza fie eliberati. Din partea Bisericii a participat ASCOR-ul si Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ cu Centrul de Consiliere si Reabilitare pentru persoanele dependente de alcool si droguri, pentru ca ambele institutii desfasoara activitati in penitenciar de mai multi ani, in colaborare cu pr. Pavel Antoce, care este preot misionar in penitenciar’.

De asemenea, Mihaela Simion ne-a vorbit si despre alte probleme ce au fost dezbatute: ‘Au mai fost prezente si alte institutii de stat, care si-au exprimat posibilitatea si dorinta de a veni in sprijinul celor care urmeaza sa fie eliberati sau cei care isi ispasesc pedeapsa in penitenciar. Au fost puse in discutii diverse probleme de interes social, care tin de relatiile intre institutiile guvernamentale si capacitatea acestora de a interveni, subliniindu-se in mod special nevoia detinutilor care urmeaza sa fie eliberati de a beneficia de sprijin in ceea ce priveste un loc de munca, un loc de cazare, formarea unei retele sociale de suport si consiliere acolo unde au probleme specifice’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…