Biserica ‘Sf. Prooroc Daniel’ din cartierul bucurestean Berceni isi sarbatoreste hramul

Biserica ‘Sf. Prooroc Daniel’, situata in Piata Resitei, din cartierul bucurestean Berceni, isi sarbatoreste astazi hramul. Lacasul de cult are o istorie deosebita, iar construirea lui a debutat in anul 1998. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la parintele Benone Popoiag, parohul bisericii: ‘Biserica ‘Sf. Prooroc Daniel’, din cartierul bucurestean Berceni, are o istorie recenta. PF Parinte Patriarh Teoctist ne-a rezervat un loc pentru ridicarea acestei biserici, iar apoi s-a sfintit si s-a pus piatra de temelie chiar in ziua Sf. Prooroc Daniel, pe 17 decembrie 1998, cand s-au inceput si lucrarile construirii unei biserici de lemn’.

Actualmente, langa lacasul de lemn se ridica o noua biserica din caramida, biserica ce va fi inchinata tot Sf. Prooroc Daniel. Parintele paroh Benone Popoiag ne-a spua ca ‘la 25 mai 2003, PF Parinte Patriarh Teoctist a pus piatra de temelie la biserica cea mare pe care o construim, care are acelasi hram. Am reusit pana in momentul de fata sa facem subsolul, peste care s-a turnat placa, iar astazi putem spune ca acesta este definitivat, urmand sa demaram lucrarile la partea de sus. Totul s-a facut numai prin jertfa credinciosilor. Oamenii sunt doritori sa participe la sfintele slujbe, biserica fiind deschisa permanent’.

Parohia ‘Sf. Prooroc Daniel’ se bucura si de o intensa activitate misionara in randul tinerilor. In acest sens, in apropierea bisericii, se doreste ridicarea unui asezamant social care sa vina in sprijinul acelor tineri defavorizati ce au parasit centrele de plasament, dupa cum ne-a spus pr. Benone Popoiag: ‘Multi tineri vin si fac orele de religie in interiorul bisericii, avand in fata exemplul sfintilor si icoanele care sunt aici, si incercam sa construim langa aceasta biserica un asezamant social cu destinatie pentru tineri, mai ales cei defavorizati sau cei de care nu mai are grija nimeni de ei’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…