Istoria Bisericii ‘Sf. Silvestru’ din Bucuresti este atestata documentar prin participarea enoriasilor din parohie la luptele pentru independenta nationala din 1877 si la primul razboi mondial (1916 – 1919). Este o biserica maiestuoasa, fiind construita in timpul regelui Carol I. Aceasta biserica se constituie intr-o oaza de lumina si de har, iar in fiecare saptamana tineri de diferite confesiuni se intalnesc intr-un adevarat spirit ecumenic care depaseste granitele tarii. La aceasta biserica se afla si moastele Sf. Silvestru, care au fost aduse de catre vrednicul de pomenire PF Parinte Patriarh Teoctist de la Roma, ca dar din partea papei Ioan Paul al II-lea. De asemenea, Biserica ‘Sf. Silvestru’ din Bucuresti mai este cunoscuta si pentru faptul ca aici a slujit pr. prof. dr. Constantin Galeriu, cunoscut teolog si duhovnic.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…