Creștinii ortodocși de rit vechi au sărbătorit astăzi, 8 ianuarie, a doua zi a sărbătorii Nașterii Domnului. Pentru românii basarabeni ziua a fost încă un prilej de bucurie după ce, timp 40 de zile, s-au pregătit prin rugăciune și post. Întâistătătorul Mitropoliei Ortodoxe Autonome a Basarabiei a oficiat, ieri, 7 ianuarie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Durlești din Chișinău, informează Radio TRINITAS.
Astăzi, Înaltpreasfințitul Petru s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Bubuieci, localitate din apropierea capitalei moldovene, după cum a declarat părintele arhimandrit Andrei Caramalău, starețul Mănăstirii Durlești.
Părintele arhimandrit Andrei Caramalău a arătat ce semnificații prezintă, pentru românii basarabeni, sărbătoarea Nașterii Domnului.
„Crăciunul reprezintă sărbătoarea familiei, a dăruirii noastre și a consolidări de unitate de neam și credință. Credinciosul simplu, din acest spațiu românesc din Basarabia, participă în primul rând la Sfânta Liturghie, apoi merge și sărbătorește în familie. Crăciunul pe stil vechi reprezintă aceiași bucurie pentru credincioșii noștri ca și pentru cei care au sărbătorit pe stil nou în acest spațiu românesc din Basarabia”, a spus părintele arhimandrit Andrei Caramalău, starețul Mănăstirii Durlești.