Cuvântul trebuie să fie validat de trăire: PS Damaschin referitor la puterea de convingere a Sfintei Ecaterina

La hramul Bisericii de lemn din Rădășeni, județul Suceava, Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a elogiat puterea cuvântului marii mucenițe Ecaterina.

„Sfânta Ecaterina a reușit să schimbe gândul a cincizeci de filosofi păgâni, înrădăcinați în credința lor, să devină și ei creștini și să devină la rândul lor mucenici”, a spus vineri PS Damaschin, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Împăratul a văzut că nu numai că nu au convertit-o, nu doar că nu i-au schimbat gândirea sfintei, ci s-au schimbat ei, au devenit creștini și atunci i-a condamnat pe toți la moarte. După aceea, Sfânta Ecaterina a fost întemnițată. Și acolo, pe două sute de gardieni, dimpreună cu mai marele lor, Porfirie, și pe aceia i-a convertit, i-a determinat să aleagă Creștinismul”, a detaliat ierarhul.

„Cuvânt cu putere multă le-a dat Dumnezeu sfinților mucenici, pe de-o parte pentru ca să nu se rușineze de învățătura, credința ortodoxă, iar pe de altă parte, această putere multă pe care Dumnezeu o dădea omului respectiv venea și pentru faptul că acest cuvânt al lui era conform cu viața lui. Ce spunea aceea și trăia”.

„Să învățăm din viața Sfintei Ecaterina, din Sfintele Scripturi pe care le auzim, că trebuie să fim onești cu noi înșine. Și cuvântul nostru, pentru a fi autentic, trebuie să fie validat de viața noastră”, a spus PS Damaschin la Rădășeni.

Biserica de lemn „Sfinții Mari Mucenici Mercurie și Ecaterina” din Rădășeni a împlinit anul acesta patru secole de la sfințire.

În cadrul slujbei, ierarhul a oficiat două hirotonii pe seama Mănăstirii Vadu Negrilesei. La final, a conferit o serie de ordine eparhiale. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al eparhiei.

Vezi aici mai multe fotografii de la eveniment.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…