Daruri pentru copiii de la Grădinița PP2 din Moldova Nouă

Corul Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Moldova Nouă, împreună cu părintele paroh Remus Căta au organizat mai multe evenimente dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, concertând și oferind cadouri copiilor de la grădinițele din localitate. Ieri, 16 decembrie, a organizat un concert de colinde, la care au participat mai multe coruri importante din localitate, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Corul Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Moldova Nouă împreună cu părintele paroh Remus Căta au făcut marți, 14 decembrie, o vizită copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Numărul 2. Astfel s-a împlinit protocolul de colaborare încheiat între parohie și grădiniță prin proiectul de parteneriat intitulat ‘Iată, vin colindători’, după ce, în luna octombrie, la inițiativa părintelui paroh, toate cele 12 săli de clasă au fost împodobite cu icoane. Manifestarea religioasă a cuprins colinde, urmate de un recital de poezie religioasă, la care au participat toate cele opt grupe de copii, conduse de educatoarele instituției, iar, în final, părintele Remus le-a vorbit copiilor despre Mântuitorul Iisus Hristos, Pruncul Sfânt care se naște în ieslea sărăcăcioasă a Betleemului.

La final, toți cei 200 de copii au fost răsplătiți cu cadouri din partea părintelui și a Bisericii.

Acțiunea s-a repetat și ieri la cealaltă grădiniță, și anume Grădinița PP1 din Moldova Nouă. Și aici, copiii au primit daruri din partea părintelui și a Bisericii, după ce au fost colindați și au primit vestea Nașterii Mântuitorului Hristos.

De asemenea, și luni, 20 decembrie, grupul de colindători va vizita alte două grădinițe din localitate, unde învață 175 de copii pentru a le vesti Nașterea Domnului și pentru a le oferi daruri.

Miercuri, 15 decembrie, copiii incluși în cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ ai Parohiei ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din oraș, con-duși de profesoara de religie Cristina Matei și de părintele paroh Remus Căta, au susținut un concert de colinde la biserica parohială.

Legătura Bisericii cu această grădiniță este una mai veche, bazată pe parteneriate educaționale care se încheie anual între cele două instituții prin cei doi reprezentanți, părintele paroh Remus Căta și directoarea Cântar Ana, împreună cu celelalte educatoare.

Parohia are o bogată activitate în această perioadă, organizând pe 16 decembrie un concert de colinde cu participarea corului preoților Protopopiatului Oravița, corul elevilor de la liceele și școlile din Moldova Nouă și Oravița.

În această perioadă, tot mai mulți creștini merg cu colindul sau primesc colindători, vestind marea bucurie a Nașterii Domnului. De asemenea, numeroși creștini merg și fac daruri copiilor sau celor care au nevoie de ajutor, pentru a se bucura așa cum se cuvine de sărbătoarea Crăciunului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…