Embrionul, chiar daca nu se dezvolta in uterul matern, este un copil, a afirmat presedintele Academiei pentru Viata, episcopul Elio Sgreccia. El a facut aceasta afirmatie la o conferinta de presa referitoare la apropiatul congres ‘Embrionul uman inainte de implementare: aspecte stiintifice si consideratii bioetice’, organizat de Academia pentru Viata la Vatican, in zilele de 27 si 28 februarie, informeaza catholica.ro. ‘Embrionul este un copil: un baiat sau o fetita, ce are o relatie speciala cu parintii sai si, pentru cei care sunt credinciosi are, de asemenea, o relatie speciala cu Dumnezeu’, a spus episcopul Sgreccia. Embrionul uman isi mentine statutul de copil chiar si cand este manipulat sau distrus, devenind astfel o problema ‘cruciala’, ‘atat pentru antropologie cst si pentru etica’. Profesorul Adriano Bompiani, ginecolog si director al Institutului Stiintific de Cercetare de la Universitatea Catolica ‘Sacro Cuore’ din Roma, a explicat faptul ca avansul cunostintelor despre dezvoltarea embrionului ofera un raspuns etic la ce se intampla in uterul mamei. In primele celule embrionice, biologia atesta existenta unei activitati, a unei individualitati, pana acolo incat se propune definirea unui statut pentru embrion inainte de implantarea in uter, protejandu-l de manipulari, in special de experimentele distructive, a explicat omul de stiinta.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…