Campania de strangere de fonduri si alimente pentru sinistrati se desfasoara in toate parohiile din eparhie care nu au avut de suferit de pe urma inundatiilor din acest an. Amanunte ne-a oferit Parintele Costica Panaite, Consilier cultural al Episcopiei Buzaului si Vrancei: ‘La nivelul Episcopiei Buzaului si Vrancei, asa dupa cum se stie, ca urmare a inundatiilor din cursul lunii iulie a.c., s-au luat mai multe masuri in ceea ce priveste ajutorarea credinciosilor care au avut de suferit din cauza revarsarilor de ape. In momentul de fata, vreau sa spun ca, se afla in curs de finalizare colecta pentru strangerea de fonduri financiare in vederea ajutorarii celor care au avut de suferit din cauza inundatiilor, le putem numi fara precedent, din cursul lunii iulie a.c. In zilele urmatoare, Protoieriile din subordine vor inainta Centrului Eparhial Buzau situatia privind sumele incasate de la credinciosi si acestea vor fi intrebuintate, cum spuneam, in mod exclusiv, pentru ajutorarea celor care au avut de suferit din cauza inundatiilor’. Parintele Consilier Costica Panaite ne-a facut precizari si cu privire la modul in care vor fi folositi banii obtinuti din colectele pentru sinistrati: ‘Daca, initial, se luase hotararea la nivelul Centrului Eparhial ca, din sumele incasate, sa se construiasca un numar corespunzator de case, in zonele afectate de inundatii, ulterior, s-a ajuns la concluzia ca un asemenea demers ar putea crea unele disensiuni. De aceea, PS Epifanie a luat hotararea, si aceasta hotarare a fost adusa si la cunostinta Permanentei Consiliului Eparhial ca, Episcopia Buzaului si Vrancei sa ridice, pe cheltuiala proprie si cu banii stransi din parohiile din subordine, o scoala si o biserica intr-una din localitatile afectate de inundatii stiut fiind ca, aceste doua cladiri, sunt cladirile a doua institutii ce am putea considera ca se constituie in axa unei comunitati, drept pentru care am trimis o scrisoare prefectului judetului Vrancea, domnului Ioan Oprea, cu rugamintea de a ne preciza locatia unde Episcopia Buzaului si Vrancei ar putea ridica aceste doua obiective si solicitand, totodata, si autorizatia de construire, precum si documentatiile necesare in acest sens’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…