Hramul Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Suceava

Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Suceava a îmbrăcat, în urmă cu două zile, haine de sărbătoare, când și-a cinstit ocrotitorii, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de IPS Pimen.

Programul liturgic dedicat hramului Bisericii ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Suceava a început sâmbătă, 29 ianuarie, cu slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită de Înalt Preasfințitul Pimen, care a rostit și un cuvânt de învățătură în care a arătat valoarea Sfinților Trei Ierarhi pentru noi, creștinii, precizând că ‘învățăturile Sfinților Trei Ierarhi au fost împletite cu faptele cele bune’. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a sfințit apoi lucrările efectuate la Biserica Sfinților Trei Ierarhi: izolația bisericii, lumânărarul și cantina bisericii cu bucătăria. Duminică, în ziua pomenirii Sfinților Trei Ierarhi, slujba Utreniei și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către un sobor de preoți. A urmat slujba Parastasului pentru ctitorii acestui sfânt lăcaș.

Cantină persoanelor nevoiașe

În anul 2010, cu sprijinul credincioșilor din parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’ și din alte parohii, dar mai ales prin contribuția deosebită a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, au fost realizate lucrările de izolație a bisericii, a lumânărarului și a cantinei pentru săraci. Cantina este folosită atât pentru a le oferi un ajutor săracilor, cât și pentru slujbele de pomenire din parohie. ‘La început li s-a oferit o masă caldă săracilor din parohie și din împrejurimi. Din cauza lipsei de fonduri, s-a renunțat la această masă. Acum, la cantină se prepară hrana, care este dusă de preoți și de unii credincioși, membri ai Comitetului parohial, sprijiniți de dr. Delia Muscaliuc, la persoanele sărace, la văduve, la familiile cu mulți copii și la bolnavi. Așezământul a fost ridicat cu sprijinul credincioșilor din parohie, cu donațiile primite de la alte parohii și cu sponsorizări din partea unor persoane fizice. În același timp a fost înființată Asociația ‘Sfinții Trei Ierarhi’ care va derula programul pentru ajutorul la domiciliu. Încercăm să construim noul așezământ de asistență și servicii sociale, medicale și pentru copii. Aceasta este prima fază a proiectului filantropic pe care îl are în vedere parohia ‘Sfinții Trei Ierarhi’. Dorim să urmăm cât se poate exemplul Sfinților Trei Ierarhi, mai ales cel al Sfântului Vasile cel Mare’, a relatat părintele paroh Dragoș Buta, care este și consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…