In Calendarul Crestin Ortodox este pomenita astazi Adormirea Sfintei Ana

Fiica a lui Natan preotul si a Mariei, Sfanta Ana i-a dat nastere, cu binecuvantarea lui Dumnezeu, Sfintei Fecioare Maria. Parintele Mihai Aurel, directorul Seminarului Teologic ‘Nifon Mitropolitul’, din Bucuresti, ne ofera detalii despre viata Sfintei Ana: ?Sfanta Ana, dupa Traditia Bisericii, a fost strabuna Domnului nostru Iisus Hristos, tragandu-se din semintia lui Levi, fiind fiica lui Natan preotul si a Mariei, sotia lui, care a pastorit cu putin inainte de Irod cel Mare si care a avut trei fete: Maria, Sofi si Ana. Pe Ana, Natan a casatorit-o in tinutuil Galileii cu dreptul Ioachim. De acum, viata lor, care nu ducea lipsa de cele materiale, nu era implinita, nu era desavarsita prin nasterea de prunci. De aceea, dupa 50 de ani de impreuna vietuire, dreptul Ioachim si sfanta si dreapta Ana au inaltat rugaciuni la Dumnezeu pentru a dobandi prunci, lucru care s-a si intamplat prin vrere dumnezeiasca, prin vestire de arhanghel si astfel venind pe lume prunca ce va deveni, putin mai tarziu, prin iconomie dumnezeiasca, Sfanta Fecioara Maria, respectiv implinirea profetiei din Vechiul Testament, de la Isaia 7, 14′.

Parintele Mihai Aurel ne-a vorbit si despre virtutile Sfintei Ana: ?Ceea ce este interesant, as spune eu, este ascultarea, increderea in Dumnezeu si, mai ales, permanenta incredere in Dumnezeu. O astfel de pilde ne ofera viata dreptilor Ioachim si Ana, mai ales Sfanta Ana, cea care nu gustase vreme de 50 de ani bucuria de a fi mama, prin vrere dumnezeiasca s-a bucurat de astfel de suprema bucurie, la acest lucru gandindu-ma la faptul ca femeile se mantuiesc prin nasterea de prunci.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…