Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Harlau, judetul Iasi, a avut loc astazi, 2 noiembrie 2006, intalnirea periodica de lucru a preotilor misionari de caritate din Arhiepiscopia Iasilor. La aceasta intrunire au participat preotii misionari care isi desfasoara activitatea in spitale, unitati militare, penitenciare sau in asezaminte sociale. Care au fost principalele aspecte dezbatute ne-a spus parintele Dumitru Paduraru, preot misionar de caritate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi: ‘Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, astazi s-a desfasurat la Centrul de Ingrijire si Asistenta din orasul Harlau, judetul Iasi, intalnirea periodica de lucru cu preotii misionari de caritate din Arhiepiscopia Iasilor. In cadrul Arhiepiscopiei Iasilor isi desfasoara activitatea un numar de 34 de preoti misionari de caritate, adica acei preoti care lucreaza in spitale, in camine de batrani, in unitati militare sau in penitenciare. Sedinta a fost moderata de catre parintele Sebastian Teacu, inspector in cadrul Sectorului ‘Diaconia’ al Arhiepiscopiei Iasilor. Pe ordinea de zi au fost urmatoarele puncte: prezentarea noilor preoti de caritate din Arhiepiscopia Iasilor, si anume trei preoti pentru spitalul din municipiul si judetul Botosani, un referat sustinut de catre parintele Vasile Burlacu, preot misionar de caritate la Spitalul de Obstretica si Ginecologie din municipiul Botosani, referat care a privit ce inseamna concret activitatea pe care un preot trebuie sa o desfasoare, plecand in parohie si avand obligatie intr-o unitate, asa cum este un spital dintr-un municipiu. Cel de-al doilea referat a fost sustinut de catre parintele Emanuel Tenciu, preot misionar de caritate in cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta din Harlau. De asemenea, la aceasta sedinta a fost prezent si parintele protopop de Harlau, Nicolae Craciun, care a facut si prezentarea ultimului numar al revistei ‘Lumina credintei’, un periodic de spiritualitate si teologie al Protopopiatului Harlau’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…