Întâlnirea preoților misionari din Episcopia Caransebeșului

La Reședința episcopală din Caransebeș a avut loc luni, 28 noiembrie, întâlnirea preoților misionari din Episcopia Caransebeșului, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, și au participat preoții ce slujesc în spitale și așezăminte sociale, precum și preoții care în raza parohiei au așezăminte sociale și unități spitalicești.

În debutul întâlnirii, a avut loc prezentarea comunicării ‘Implicarea preoților în sistemul public de asistență socială din România’, susținută de părintele dr. Ioan Petrică, inspector în cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

Activitățile sociale ale Episcopiei Caransebeșului au fost prezentate de părintele Călin Ianchiș, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului. De asemenea, au avut loc discuții pe marginea strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale ale Eparhiei Caransebeșului pentru anul 2012, în contextul proclamării anului 2012 drept An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. În ședința de lucru din 17 februarie 2011, Sfântul Sinod a aprobat ca anul 2012 să fie închinat Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor În cadrul întâlnirii, atât preoții prezenți, cât și monahii au avut posibilitatea să își prezinte proiectele desfășurate în prezent, precum și perspectivele dezvoltării activității sociale în perioada următoare.

Totodată, s-au inițiat colaborări între prestatorii de servicii sociale, precum și acțiuni comune ale centrelor sociale din cuprinsul eparhiei. Cu acest prilej, s-au luat în discuție perfecționarea actului social-filantropic în concordanță cu legile actuale ale României.

În cuprinsul eparhiei se desfășoară activități social-filantropice atât la nivelul Centrului eparhial, la nivelul așezămintelor monahale, dar și la nivel parohial. În activitățile desfășurate, cu precădere persoanele asistate social sunt copiii și bătrânii, prin îngrijirea fie la domiciliu, fie în centre sociale abilitate, care funcționează în regim propriu sau în colaborare cu instituțiile Statului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…