Preotii misionari de caritate din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor s-au intrunit astazi la Centrul de Ingrijire si Asistenta din localitatea Leorda, judetul Botosani. In cadrul intrunirii au fost discutate ultimele dispozitii date de catre Centrul eparhial Iasi referitoare la activitatea preotilor de caritate. Mai multe amanunte despre intrunirea de astazi am aflat de la pr. Dumitru Paduraru, misionar de caritate la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi: ‘La Centrul de Ingrijire si Asistenta din Leorda, judetul Botosani, a avut loc intalnirea cu preotii misionari de caritate din Arhiepiscopia Iasilor. Centrul in care s-a desfasurat sedinta este la mijlocul distantei dintre Botosani si Dorohoi. La initiativa Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a IPS Parinte Mitropolit Daniel, cu sprijinul autoritatilor locale s-a luat initiativa ca acest loc sa fie transformat intr-un adapost pentru batranii singuri si a celor cu diferite afectiuni. Sedinta de astazi a fost prezidata de catre pr. Mihai Prodan, inspector pentru Asistenta Social-Filantropica din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Au fost invitati ca sa participe si directorul Centrului, Nechita Costache, pr. Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi, si misionarul de caritate de aici, pr. Mihai Popa. Dupa cuvantul de salut si de deschidere adresat participantilor de catre parintele inspector Mihai Prodan, s-a dat citire ultimelor dispozitii din partea Centrului eparhial referitoare la activitatea preotilor de caritate. Intr-o atmosfera deosebita s-au schimbat opinii si s-au creionat activitatile viitoare. Cu totii am fost impresionati de ceea ce am vazut aici, de conditiile deosebite in care isi duc viata cei 100 de batrani. De asemenea, am vazut o noua biserica ce se construieste in incinta Centrului. La Leorda, ceea ce parea sortit distrugerii si disparitiei, prin implicarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a IPS Daniel, s-a transformat intr-un loc binecuvantat pentru cei batrani, unde acestia pot primi putina mangaiere si putin sprijin. In incheierea sedintei s-a stabilit ca urmatoarea intalnire ca aiba loc in toamna, luna octombrie, probabil la Iasi’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…