IPS Mitropolit Daniel, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost prezent la Sf. Liturghie de la Manastirea Hadambu

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost prezent astazi la slujba Sf. Liturghii oficiata la Manastirea Hadambu. Cu acest prilej, IPS Sa a tinut un cuvant de invatatura in cadrul Sf. Liturghii in care a vorbit despre cum trebuie sa ne pregatim noi, credinciosii, pentru intalnirea cu Dumnezeu: ‘Biserica a invatat ca inainte de a ne apropia noi de Sf. Impartasanie sau de a Se apropia Hristos de noi, daruindu-Se noua in Sfantul Potir, sa zicem de trei ori: ‘Dumnezeule, curateste-ma pe mine pacatosul’. Aceasta este intalnirea dintre omul pacatos si Dumnezeu Cel Unul Sfant, si aceasta este traita in corabia sfanta a Bisericii ori de cate ori noi ne apropiem de Sfantul Altar, ne inchinam pana la pamant, facem metanie mare inainte de a primi Sfanta Impartasanie. In gesturile Sf. Ap. Petru vedem care trebuie sa fie atitudinea noastra atunci cand ne intalnim cu Dumnezeu, cu Omul Iisus Hristos. Dupa ce ascutam cuvantul Lui si ascultam de porunca Lui se savarseste minunea intalnirii noastre cu Dumnezeirea Lui. Numai in stare de ascultare smerita si de implinire a poruncii Lui putem sfinti sfintenia Lui si pacatosenia noastra’.

In incheierea cuvantului de invatatura, IPS Parinte Mitropolit Daniel a aratat care este sensul rabdarii si a nadejdii atunci cand ne aflam incercati de diferite necazuri: ‘Asa se intampla in viata Bisericii si in viata fiecaruia dintre noi. Foarte adesea ne straduim sa facem ceva, si constatam uneori dezamagire, uimire sau nedumerire. Cineva se pregateste pentru un examen si totusi are un moment de slabiciune, si pierde examenul. Cineva doreste sa faca o lucrare mare, se straduieste, si nu mai ajunge sa o termine. Vine o boala, vine o incercare, vine un cutremur, vin apele, vine ceva neasteptat si toata lucrarea a esuat. Cei care sunt obisnuiti sa piarda si sa nu aiba un succes atunci cand il doresc, se incepe a se obisnui cu rabdarea si nu deznadajduiesc. La acesti oameni, care pe langa munca lor multa, vine rabdarea si asteptarea pe cand nu se asteapta ei, si ajutorul lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea sa verifice ascultarea, smerenia si rabdarea’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…