La Caransebeş a fost lansat proiectul „Sunt angajat, devin calificat”

În sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului a fost lansat joi proiectul „Sunt angajat, devin calificat”.

Programul se desfăşoară pe o perioadă de 24 de luni prin intermediul Centrul de resurse și formare profesională  Pro Vocație, în calitate de beneficiar, și Episcopia Caransebeșului, în calitate de partener.

Obiectiv general

Creșterea nivelului de calificare a unui număr de 651 angajați din regiunea Vest prin programe de formare profesională corelate cu nevoile pieței muncii este obiectivul major al proiectului.

Creșterea nivelului de calificare se va realiza prin îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și validarea competențelor dobândite anterior.

Lansare

Proiectul a fost prezentat de Pr. Olimpiu Silaghi, inspector eparhial în cadrul Biroului de Proiecte și Patrimoniu al Episcopiei Caransebeșului, alături de Amalia Ciobanu, manager de proiect CRFPS Pro Vocație și Georgeta Jurcan, președintele Asociației Centru de Resurse și Formare Profesiuni Sociale Pro Vocație.

Arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, a transmis un mesaj din partea Episcopului Lucian.

„Ținând cont de criza resursei umane pe care județul Caraș Severin o resimte în contextul migrației și a depopulării, considerăm că implicarea Episcopiei Caransebeșului în proiecte în care sunt vizate specializarea și calificarea resursei umane este un dat pe care Biserica trebuie să și-l asume”.

„Valoarea ființei umane pe de-o parte, dar și necesitatea valorificării ființei umane în contextul unor noi specializări, care se impun într-o societate și într-un județ care se depopulează, nu este altceva decât firescul pe care Episcopia Caransebeșului și-l asumă implicându-se în astfel de proiecte”, a spus el. 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, iar valoarea totală a cofinanțării proiectului este de 4.172.786,99 lei.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente