La Iasi, se va desfasura pe parcursul acestei luni o campanie impotriva drogurilor si a tutunului

Aceasta campanie este organizata de catre Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’, din Iasi, in parteneriat cu Centrul de Prevenire-Evaluare si Consiliere Anti-drog si marcheaza ziua nationala fara tutun, de pe data de 17 noiembrie. Manifestarile, care includ in principal training-uri de formare voluntari, concursuri scolare, proiectii de filme, spectacole si un mars antifumat, vor avea loc pana pe data de 19 noiembrie. Coordonatorul Centrului de prevenire, evaluare si consiliere antidrog, parintele Iulian Negru, ne-a oferit detalii: ‘Campania va dura pana pe data de 19 noiembrie. Va fi un training de formare voluntari in zilele de 4 si 5, care va fi gazduit de Fundatia Solidaritate si Speranta. Vor participa 50 de voluntari, 12 dintre fiind voluntarii Centrului de consiliere a persoanelor dependente de alcool si droguri. De asemenea, vor fi cateva concursuri scolare pe tema ‘O lume fara de tutun’, un concurs scolar anti-fumat, la Scoala nr. 40, un concurs de fotbal anti-fumat, informare a familiilor beneficiare ale diferitelor organizatii partenere ai Centrului anti-drog Iasi. De asemenea, vor fi si proiectii de filme anti-fumat, un spectacol care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor in data de 16 noiembrie, orele 20.00, unde intrarea va fi libera. Vor fi si cateva activitati la penitenciar cu beneficiarii Centrului nostru de consiliere a persoanelor dependente de alcool si droguri, precum si la sediul Fundatiei Solidaritate si Speranta’

Una dintre cele mai importante manifestari din cadrul acestei campanii, va fi marsul anti-fumat, despre care ne-a oferit detalii parintele Iulian Negru: ‘Ceea ce va constitui probabil punctul culminant al acestei campanii va fi marsul anti-fumat, care va avea loc in data de 19 noiembrie, si va porni de la UMF, apoi va fi probabil pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, si se va incheia in fata Palatului Culturii’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…