Mâinile României împreunate în rugăciune

Pelerinajul românilor la sfintele moaște este unul impresionant. Mânile credincioșilor împreunate în rugă înaintea sfinților, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel zilele trecute, la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, sunt „mâinile României în rugăciune”.

Adresându-se credincioșilor prezenți la Alba Iulia, Patriarhul Alexandriei, Preafericitul Părinte Teodor al II-lea, a lăudat credința poporului român: „Preafericirea Voastră, privind la acest minunat popor care se află în fața noastră vă fericesc că Dumnezeu V-a rânduit să fiți arhipăstor, patriarh al unui popor minunat drept credincios. Iubiții mei fii, aș dori să vă încredințez de faptul că Dumnezeu v-a binecuvântat să aveți în frunte un mare patriarh, un patriarh teolog, un om bun și de aceea vă doresc să fiți fericiți”.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras, cel care a adus Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei în România, și-a exprimat bucuria participării la ceremoniile de la București, Sibiu și Alba Iulia: „Înălțăm privirea și inima noastră spre Bunul Dumnezeu Care ne-a învrednicit, și Îi mulțumim pentru aceasta, să fim părtași și la bucuria proclamării oficiale a canonizării a doi mitropoliți, a doi ierarhi din Transilvania, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna și Sfântul Ierarh Simion Ștefan și să spun cuvintele psalmistului Cât de minunate sunt lucrurile Tale Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut. Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi pentru că sfinții sunt instrumentele prin care lucrează Însuși Dumnezeu și prin care El ne împărtășește și nouă sfințenia. Totodată, ei sunt mângâierea noastră duhovnicească pentru că totdeauna mijlocesc și se roagă înaintea lui Dumnezeu pentru noi”, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum informează TRINITAS TV.

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în Grecia în cursul zilei de luni, 31 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…