Manifestări culturale în cinstea Zilei Naționale la Școala Specială ‘Sfântul Mina’ din Craiova

Cu ocazia Zilei Naționale a României, elevii de la Școala Specială ‘Sfântul Mina’ din Craiova au pregătit un program festiv de cântece și poezie. La eveniment au fost prezenți și o parte din membrii Asociației Studenților Creștini-Ortodocși Români (ASCOR), filiala Craiova, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Serbarea în cinstea Zilei Naționale a României a devenit o tradiție la Centrul ‘Sfântul Mina’. La ora 11:00, în clubul special amenajat din incinta școlii, copiii, cu stegulețe în mâini, au recitat poezii și au cântat în cinstea Unirii românilor din 1918. Cei cincisprezece elevi, cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, s-au pregătit pentru acest eveniment timp de trei săptămâni. La serbare au fost prezenți și directorul școlii speciale, Daniela Lucia Stanciu, instructorul educativ Marilena Vădeanu, coordonatoarea programului artistic, cadrele didactice și personal auxiliar, părinții copiilor și câțiva membri ai Ascor Craiova. Cu privire la efortul depus pentru organizarea acestei acțiuni, Daniela Lucia Stanciu a spus: ‘Am trudit foarte mult. O echipă numeroasă de 74 de ca dre didactice le stă la dispoziție copiilor în fiecare zi pentru a putea dezvolta astfel de programe’. Marilena Vădeanu, inspector educativ în cadrul școlii și coordonatorul acestui program, a precizat că ‘s-a lucrat cu pasiune, cu dăruire sufletească, întotdeauna în echipă cu ceilalți profesori și educatori’. ‘Chiar dacă efortul a fost maxim, bucuria și împlinirea, atât a noastră, cât și a copiilor, este pe măsură’, a adăugat ea.

Ascoriștii au cântat alături de copii

După încheierea programului artistic al elevilor, studenții ascoriști au cântat alături de copii câteva piese cu conținut patriotic, specifice momentului festiv. În toamna acestui an Ascor Craiova a semnat un parteneriat cu Școala Specială ‘Sfântul Mina’, care se va încheia la sfârșitului anului școlar 2010-2011. Astfel, mai mulți voluntari din cadrul Ascor participă periodic la acțiuni desfășurate în comun cu copiii de la centru, implicându-se activ în stimularea și promovarea potențialului de care aceștia dispun, precum și în procesul de socializare, desfășurat în cadrul Școlii ‘Sfântul Mina’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…