Sfintele moaste vor fi purtate in procesiune pe traseul Catedrala mitropolitana-strada ‘Sf. Andrei’-Biserica ‘Sf. Andrei’-Palatul Culturii. La monumentul eroilor din fata Palatului Culturii va avea loc un moment de rugaciune dupa care, IPS Panteleimon, Mitropolit de Veria, Nausa si Campania, va preda, in mod oficial, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, moastele Sf. Ap. Pavel. Moastele Sf. Cuv. Parascheva si moastele Sf. Ap. Pavel vor fi apoi purtate in procesiune spre Catedrala mitropolitana. Parintele arhimandrit Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iasi, ne-a oferit detalii: ‘La orele 09.00, se va porni in procesiune, se vor ridica sfintele moaste de catre preotii slujitori, se ocoleste esplanada prin partea stanga catre Palatul mitropolitan si se va iesi pe poarta Sf. Gheorghe. Se va porni incet-incet si se va ajunge in strada Sf. Andrei. In momentul in care vor ajunge sfintele moaste ale Sf. Cuv. Parascheva la Palatul Culturii, in cantari duhovnicesti, va astepta IPS Mitropolit Panteleimon cu moastele Sf. Ap. Pavel. Acolo se va oficia o mica ceremonie si se va face predarea oficiala a particelei din moastele Sf. Ap. Pavel, IPS Parinte Mitropolit Daniel, si se va pleca in procesiune mai departe, pe langa Biserica Sf. Trei Ierarhi, se va intra pe strada Stefan cel Mare, pe poarta Sf. Cuv. Parascheva si se va ajunge pe esplanada din fata Catedralei si se vor depune moastele Sf. Parascheva si ale Sf. Ap. Pavel pentru inchinare’. Moastele Sf. Cuv. Parascheva si ale Sf. Ap. Pavel vor ramane pe amplasamentul special de pe esplanada Catedralei mitropolitane pana in seara zilei de duminica sau chiar pana pe parcursul zilei de luni, pentru a putea fi venerate de catre pelerinii din intreaga tara. Cu amanunte, parintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘La Catedrala mitropolitana, moastele Sf. Parascheva, alaturi de cele ale Sf. Ap. Pavel, vor fi asezate pe esplanada din fata Catedralei, in locul special amenajat, unde vor ramane nu doar pana in ziua pomenirii Sf. Parascheva, ci pana in seara zilei de duminica sau, chiar daca va fi nevoie, pana luni’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…