Parohia ‘Nasterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie si Sf. Nectarie’ din cartierul iesean Alexandru cel Bun isi sarbatoreste cel de-al treilea hram

Aceasta parohie a fost infiintata, la cererea credinciosilor, in anul 1995. Piatra de temelie a sfantului lacas a fost pusa in anul 1995, insa constructia propriu-zisa a inceput in anul 2000. Parintele paroh Petrica Lehaci ne-a vorbit despre stadiul actual al lucrarilor de la aceasta biserica: ‘Suntem cu mai multe echipe, cu aproximativ patru echipe, care lucreaza in paralel la partea de dulgherie a acoperisului bisericii, cealalta parte se ocupa de acoperisul propriu-zis din tabla de cupru, iar a treia echipa se ocupa cu tencuielile exterioare si interioare. O prioritate a noastra acum este de a monta o centrala, dar si aductiune de apa si gaz metan’.

Totodata, parintele Petrica Lehaci s-a referit si la cinstirea de care se bucura Sfantul Nectarie in randul credinciosilor parohiei din cartierul Alexandru cel Bun: ‘Un al treilea hram al bisericii noastre este Sf. Nectarie Taumaturgul sau vindecatorul de boli si vreau sa va marturisesc ca, chiar din parohia noastra, dar si din alte cariere, au venit oameni care ne-au marturisit ca ajungand sa se roage Sf. Nectarie, citindu-i acatistul, asistand la sfintele slujbe si pomenindu-i numele in rugaciune, foarte multi s-au vindecat de boli. Astazi, noi ne sarbatorim si cel de-al treilea hram al bisericii noastre, pentru ca ziua sfantului este de fapt cea cand a adormit intru Domnul, si Sf. Nectarie a adormit intru Domnul in seara zilei de 8 spre 9 noiembrie 1920. Deci, putem spune ca este un sfant al zilelor noastre, un sfant cu care suntem intr-un fel contemporani’. La parohia ‘Nasterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie si Sf. Nectarie se deruleaza si activitati cultural-educative. Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si la initiativa parintelui paroh Petrica Lehaci, aceasta parohie publica revista ‘Credinta ziditoare’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…