Patriarhul României la hramul Sfântului Antonie cel Mare de la Curtea Veche

Credincioșii ortodocși l-au cinstit pe 17 ianuarie, pe Sfântul Antonie cel Mare. La Biserica „Sfântul Antonie – Curtea Veche” din București, care îl are ca ocrotitor, sute de credincioși au venit să se roage la icoana sa scoasă aseară spre închinare.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

La sărbătoare a participat și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care, în cuvântul de învățătură a evidențiat modelul de viețuire creștină a Sfântul Antonie cel Mare.

„Sfântul Antonie cel Mare este o pildă de rugăciune pentru toți creștinii, indiferent că sunt monahi sau mireni și ceea ce unește pe monahi și pe mireni este tocmai rugăciunea. Indiferent dacă cineva trăiește în lume sau în pustie, dacă se roagă este aproape de Dumnezeu și Dumnezeu îl ajută. Nu starea socială și nici locul geografic nu sunt determinante pentru mântuirea omului, ci calitatea legăturii omului cu Dumnezeu, ce relație are el cu Dumnezeu, căci nu locul geografic, ci starea inimii determină mântuirea omului. Dacă suntem uniți cu Dumnezeu ne mântuim, iar dacă Îl uităm pe Dumnezeu și ne despărțim de El încălcând voia Lui pierdem mântuirea”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Tot astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit un set de 5 monede omagiale din argint, cu chipurile primilor 5 patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, pentru muzeul parohial al Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche”, precum și 2 albume despre Autocefalie, pentru Biblioteca aceleiași parohii.

Biserica Domnească de la Curtea Veche este cel mai vechi lăcaș de cult din Capitală și a fost construită în anul 1559 de Mircea Ciobanu și soția sa, Doamna Chiajna.

Sfântul lăcaș este cunoscut pentru că este ocrotit de icoana făcătoare de minuni a Cuviosului Antonie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…