La Manastirea Nicula, peste o suta de mii de credinciosi veniti din intreaga tara au participat astazi la slujba Sf. Liturghii, multi dintre ei stand la rand pentru a se inchina icoanei facatoarei de minuni. Manastirea Nicula este unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale din Transilvania si chiar din Romania, fiind atestata documentar inca din secolul al XVI-lea. Despre pelerinajul din acest an desfasurat la Manastirea Nicula si despre programul liturgic de astazi ne-a oferit mai multe informatii Simona Ilea, redactor la Radio Renasterea din Cluj Napoca: ‘Pelerinajul din acest an de la Manastirea Nicula, de la a carei atestare documentara se implinesc astazi 455 de ani, a ajuns la final. Circa o suta de mii de credinciosi au tinut sa fie si astazi prezenti la marea bucurie duhovniceasca a hramului. Sfanta Liturghie arhiereasca a fost oficiata de un sobor de ierarhi, in frunte cu IPS Mitropolit Bartolomeu al Clujului, alaturi de PS Nicodim Nicolaescu, episcop al Severinului si Strehaiei, si de PS Vasile Somesanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Din sobor au mai facut parte stareti, preoti si consilieri de la Arhiepiscopia Clujului’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…