Astăzi, 1 octombrie, în ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de părinții stareți ai mănăstirilor din cuprinsul eparhiei noastre, de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului’ din com. Izvoarele, satul Chiriacu, Protoieria Giurgiu, cu prilejul hramului schitului, informează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.
Cu această ocazie, sutele de credincioși prezenți au înălțat rugăciuni înintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Nouă, adusă în pelerinaj în ajunul hramului schitului și s-au închinat la părticele din sfintele moaște ale Sfântului Vasile cel Mare, Sfântului Grigorie de Nazianz și ale Sfintei Macrina, aduse de la Schitul Sf. Nicolae din Giurgiu. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre mijlocirea Maicii Domnului înaintea lui Dumnezeu, pentru noi oamenii. Mijlocirea ei înseamnă ajutor, iar ajutorul înseamnă har, energie a Duhului Sfânt, putere de creștere duhovnicească. Unirea rugăciunii Maicii Domnului către Dumnezeu și a ajutorului dat de Dumnezeu oamenilor, a subliniat Preasfințitul Părinte, și-a găsit o explicație simbolică, în cultul Bisericii Ortodoxe, în vorbirea ei frecventă despre acoperământul Maicii Domnului ținut de ea întins peste noi spre apărarea noastră de toți vrășmașii și de toate nevoile. Multe înțelesuri ale acoperământului Maicii Domnului și întemeierea lui pe rugăciunile ei către Hristos Domnul sunt descrise în cântările de la sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului’, a mai adăugat Întâistătătorul eparhiei noastre. Omoforul a fost văzut întins de preacuratele ei mâini, înălțate la rugăciune „Căci întins fiind de neîntinatele și preacuratele tale mâini, ferește cu milostivire pe cei ce cinstesc bine înfrumusețatul praznic al acoperământului tău, Stăpână’. De aceea, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie, omoforul întins peste noi este nedespărțit de rugăciunea ei sau de însăși mâinile ei întinse la rugăciune pentru noi, alcătuind oarecum ele însele un acoperământ. Se creează aici o frumoasă compoziție: Sfânta Fecioară cu mâinile întinse la rugăciune, preluând modelul sfintei cruci, asemenea Fiului cu mâinile întinse pe cruce – jertfindu-se pentru a noastră mântuire și Sfânta Fecioară cu mâinile întinse, rugându-se pentru a noastră mântuire.
La eveniment au luat parte și numeroase oficialități locale, care au ținut să fie prezente la prăznuirea hramului schitului „Acoperământul Maicii Domnului’ din localitatea Chiriacu.