Preotii din Protopopiatul Focsani I participa in aceste zile la cursurile de pregatire duhovniceasca organizate de catre Episcopia Buzaului si Vrancei

Cursurile se desfasoara pe grupe, de cate 40 de preoti, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Monahal ‘Sf. Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului’, de la Manastirea Ratesti. Informatii despre primele cursuri la care participa preotii din Protopopiatul Focsani I, ne-a ofeita Parintele Protopop Ionel Enea: ‘Sunt cursuri de formare si de informare duhovniceasca, pentru ca ele au un dublu scop: intai de toate abordam teme actuale cu care ne confruntam in parohie si, in acelasi timp, aducem anumite aspecte si sa ne putem impartasi din experienta comuna. In acest sens, cursurile au fost impartite in trei componente: o parte liturgica, in sensul in care savarsim Sf. Liturhie si, dupa amiaza, slujba Vecerniei si a Utreniei, apoi, s-a tinut in fiecare zi cate o conferinta pe teme diverse, cele mai multe legate de cult si, dupa amiaza, s-au facut seminarizari si cateva pelerinaje pe la manastirile din jur’. Parintele Ionel Enea, Protopop de Focsani I ne-a spus ca preotii care urmeaza cursurile de pregatire duhovniceasca sunt foarte multumiti de felul in care decurg acestea cat si de temele abordate: ‘A fost o bucurie, pe de o parte ca, o serie de colegi s-au reintalnit si preocuparea principala a fost aceea de a-si impartasi din experienta, de a-si contura sau a-si adanci anumite pareri formate vis-a-vis de anumite probleme pe care le-au intalnit in parohie sau, dimpotriva, de a-si pune la punct modul slujirii, viziunea asupra problematicii destul de complexe a pastoratiei in contextul actual si, in cele din urma, a fost bucuria intalnirii ierarhului cu anumiti profesori, pentru ca aceste cursuri au avut si un caracter festiv, in sensul in care cursurile n-au fost propriu-zis ceea ce facem noi la Seminar, la Facultate, ci, dimpotriva, aici au fost impartasiri si bucurii ale intalnirii, o sustinere a unei teme si, apoi, convorbiri intre preoti si conferentiar’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…