Incepand cu ora 16.00, la Onesti, a avut loc o procesiune cu icoana Sfantului Ierah Nicolae si icoana Mantuitorului Iisus Hristos. Pelerinajul a reunit credinciosi din intreg orasul si s-a incheiat la Biserica Sfantul Nicolae, vechea catedrala a orasului Onesti, ctitorita la 1843. Amanunte ne-a oferit parintele Constantin Alupei, protopop de Onesti: ‘Anul acesta, la Onesti, a fost o procesiune deosebita, cu totul si cu totul aparte. Tot Onestiul a fost antrenat in aceasta procesiune de suflet, in aceasta procesiune profunda, deoarece s-a plecat de la toate bisericile, de la toate punctele unde preotii slujesc in Onesti. Sunt 12 preoti in locuri amenajate pentru a se construi biserici, pentru ca nu toti avem biserici. De exemplu, catedrala este in constructie, dar slujim la subsolul ei si s-a plecat un grup de acolo, de la subsolul catedralei, din piata catedralei care este in partea de sus a orasului, apoi din partea de jos unde este in perspectiva construirea Bisericii Sf. Imparati Constantin si Elena, apoi din partea de rasarit a orasului unde este o biserica inaltata in cinstea Nasterii Maicii Domnului si apoi biserica chiar a Sfantului Nicolae, in partea cealalta. Deci, punctele in Onesti de orientare eclesiologica sunt in forma de cruce si s-a plecat din aceste locuri, tot orasul fiind antrenat’. La Biserica Sfantul Nicolae, participantii la procesiune au fost intampinati de catre PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, care, dupa oficierea slujbei Litiei, a tinut un cuvant de invatatura.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…