Programe speciale dedicate Nasterii Domnului, in Episcopia Dunarii de Jos

Sf. Mucenic Ignatie Teoforul, sarbatorit maine de catre Biserica Ortodoxa, va fi cinstit in mod deosebit la Galati. La Catedrala episcopala din Galati, unde se afla un fragment din moastele sfantului, care a trecut la cele vesnice in urma cu 1900 de ani, maine va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre PS Casian, episcopul Dunarii de Jos. In cadrul Sfintei Liturghii, copiii din cadrul eparhiei vor fi impartasiti, iar 300 dintre acestia, la sfarsitul slujbei, vor primi cadouri. De asemenea, daruri vor fi oferite maine si altor persoane nevoiase din eparhie dupa cum ne-a mentionat PS Casian, episcopul Dunarii de Jos: ‘Se va oficia Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala, in cadrul careia copiii vor fi invitati la Sfanta si Dumnezeiasca Impartasanie. Dupa aceea, Episcopia, in parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, a initiatit un program pentru a cinsti pe Sf. Ignatie Teoforul – la 1900 de ani de la mutarea sa la slujirea cereasca – un program adresat copiilor. Acest program se adreseaza la 300 de copii care fac parte din acei copii nu tocmai fericiti, intrucat sunt multe familii nevoiase sau sunt si copii fara de familii. De asemenea, acest program se va extinde si la persoanele varstnice, incat numarul ajutati celor in aceasta zi este de 500’.

PS Episcop Casian ne-a vorbit si despre evenimentul de duminica ce va avea loc la Catedrala episcopala din Galati, acolo unde sunt asteptati sa vesteasca Nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, cei mai reprezentativi colindatori din judetul Galati: ‘Cei mai reprezentativi dintre colindatorii din judetul Galati, organizati in parohii, dupa datina strabuna, vor veni la Episcopie pentru a anunta Nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Este un program organizat impreuna cu Centrul Cultural ‘Dunarea de Jos’ printr-o selectie dupa criteriile autenticului din colind, autenticului din port, autenticului din datinile noastre pe care sa le aducem Mantuitorului nostru Iisus Hristos din zestrea stramoseasca a celor ce an de an au impodobit viata lor cu tot ceea ce este mai frumos din Evanghelie, dar si din creatiile spirituale ale poporului. Peste 200 de colindatori vor veni la Catedrala, unde vor colinda si ne vor arata ceea ce ne-au spus strabunii, dupa care vor primi daruri speciale, iar o alta categorie de programe sunt organizate prin parohii’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…