PS Irineu s-a nascut la data de 16 noiembrie 1957, in localitatea Perisani, judetul Valcea. In anul 1974 a intrat ca frate la Manastirea Frasinei. In anul 1980 a absolvit Seminarul Teologic ‘Sf. Grigorie Teologul’, iar trei ani mai tarziu a fost tuns in monahism, primind numele de Irineu. Licentiat in Teologie, la Bucuresti, a urmat studii de teologie la Paris, obtinand in anul 1991 titlul de Doctor in Teologie la Institutul Teologic ‘Saint Serge’. Din anul 1990, pentru o perioada de doi ani, a fost profesor de Istoria culturii si civilizatiei bisericesti universale, la Institutul Teologic ‘Saint Serge’ din Paris. La data de 6 octombrie 1991 a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Ramnicului, cu numele de ‘Slatineanul’. Din anul 1994, este conferentiar la Facultatile de Teologie din Sibiu si Craiova.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…