PS Nicodim Gorjanul a fost intronizat Episcop al Severinului si Strehaiei.

Prea Sfintitul Nicodim Gorjanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, a fost intronizat duminica, 25 aprilie 2004, in scaunul Episcopiei Severinului si Strehaiei, informeaza ROMPRES. Acest eveniment, de o deosebita importanta pentru viata si zidirea duhovniceasca a celor 300.000 de credinciosi ortodocsi mehedinteni, reprezinta punctul de maxima intensitate al procesului reinfiintarii, dupa 600 de ani, a unei noi eparhii a Mitropoliei Olteniei. Reamintim ca initiativa infiintarii Episcopiei Severinului si Strehaiei a fost aprobata, prin hotararea Sfantului Sinod si Adunarii Nationale Bisericesti, din 6 martie 2003. La 11 februarie 2004, in Aula Palatului Patriarhal din Bucuresti, prin vot secret, a fost ales Prea Sfintitul Nicodim Strehaianul. ‘A fost randuit ca in 25 aprilie, Anul Mantuirii 2004, de Duminica Femeilor Purtatoare de Mir, sa primesc imputernicirea canonica ca Episcop al pazitei de Dumnezeu Episcopii a Severinului si Strehaiei, cu toate orasele si satele care tin astazi si vor tine in viitor de aceasta eparhie. Sunt indatorat sa pastrez nestirbita credinta Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, cu pretul vietii, sa dau dovada de jertfelnicie in lucrarea pastoral-misionara si sa preamaresc pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita’, a spus Inalt Prea Sfintitul Nicodim.

Inalt Prea Sfintitul Nicodim s-a nascut, la 6 aprilie 1962, in Comuna mehedinteana Godeanu. A urmat Seminarul Teologic Ortodox din Craiova si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Din anul 2001 este doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Atena si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Oradea.

In perioada 1984 – 1994 a slujit ca preot in localitatea mehedinteana Balotesti.

A fost staret al Manastirii Vodita, intre anii 1991-2001.

In anul 2001 a fost numit consilier la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, iar in 19 august 2001 a fost ales Episcop-Vicar al acestei eparhii. ( Dupa cum ne informeaza ROMPRES)

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…