Radio Trinitas a participat la cel de-al 12-lea colocviu al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine (CERC), care s-a desfasurat in perioada 29 septembrie-1 octombrie 2005, la Praga. Ieri, in cea de-a treia zi, s-a intrunit adunarea plenara a Conferintei Europene a Radiourilor Crestine, dupa care au fost prezentate concluziile intalnirii. Astazi au loc festivitatile de incheiere a colocviului, precedate de slujba Sfintei Liturghii, care a fost oficiata la Catedrala din Praga, de catre cardinalul Miloslav Vlk. La editia din acest an, Radio Trinitas a fost reprezentata de catre redactorul Cristian Radasanu, care ne-a prezentat atmosfera de la acest important eveniment: ‘Ziua de 1 octombrie 2005 reprezinta, printre altele, si ultima zi a colocviului Conferintei Europene a Radiorilor Crestine. Dimineata a inceput printr-o Liturghie celebrata de preotii prezenti la colocviu, dupa care a urmat o noua sesiune de prezentare a politicilor editoriale a radiourilor membre CERC. Printre acestea si Radio Trinitas i s-a acordat cateva minute pentru a arata, pe scurt, istoricul si specificul Radioului Trinitas dupa care, Emanuel Jus, secretarul general al CERC, a anuntat faptul ca urmatorul colocviu anual al Conferintei va fi organizat anul viitor, in Romania, de catre Radio Trinitas. Astfel, cererea a raspuns pozitiv invitatiei adresate de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, de a organiza in Romania cea de-a 13-a intalnire anuala a CERC. Cei prezenti au votat aceasta solicitare in unanimitate, lucru care ne onoreaza foarte mult. Multi dintre cei prezenti si-au exprimat bucuria si interesul fata de aceasta invitatie a IPS Daniel si ne-au comunicat faptul ca asteapta cu nerabdare sa vina in Romania si sa cunoasca, la fata locului, activitatea complexa a Radio Trinitas. In aceasta dupa-amiaza, sesiunea plenara a CERC va sistematiza concluziile acestei intalniri, cu aceasta incheindu-se, de altfel, cel de-al 12-a colocviu al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine’. Radio Trinitas, al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a devenit membru al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine in anul 2001.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…