Raport: Epicentrul persecuțiilor anti-creștine s-a mutat din Orientul Apropiat în Africa

Un raport realizat de Biserica Ortodoxă Rusă constată că la ora actuală creștinii din Africa sunt cei mai expuși persecuțiilor. Practic, epicentrul persecuțiilor anti-creștine s-a mutat din Orientul Apropiat în Africa.

„Situația din Nigeria ridică mari îngrijorări. Această țară se situează pe primul loc în lume în ceea ce privește nivelul de violență anti-creștină”, menționează documentul. Estimările experților indică creșterea cu o treime a persecuțiilor anul trecut față de anul 2019.

Astfel, 91% din creștinii uciși din motive religioase în întreaga lume provin din Nigeria (4,333 din totalul de 4,761). Principala amenințare la adresa lor este grupul terorist Boko Haram, activ din anul 2010.

Raportul mai menționează că, în Somalia, Kenia și țările vecine, creștinii sunt persecutați de gruparea teroristă Al-Shabaab. Aceasta atacă în principal autobuzele care fac curse între orașe. Atacatorii despart pasagerii creștini de cei musulmani și îi ucid pe primii.

Raportul, intitulat „Despre situația populației creștine din Africa”, este realizat de Departamentul Sinodal pentru Relații Externe ale Bisericii și a fost publicat pe site-ul Patriarhiei Ruse.

În el se mai menționează că în Etiopia și Nigeria este nevoie de ajutor umanitar pentru creștini, în timp ce creștinii din alte țări africane au nevoie de sprijin informațional, pentru a face cunoscute în lume persecuțiile la care sunt supuși.

Foto credit: Wikimedia Commons / Steve Evans

Comentarii Facebook


Știri recente