O hotarare a Guvernului Greciei prevede ca, incepand cu anul academic ce va incepe in curand, scolile clericale din Grecia sa primeasca un statut superior celui pe care il au in prezent. Practic, aceste colegii clericale vor avea grad universitar, deosebindu-se de facultatile de teologie prin aceea ca diploma de absolvire nu va putea fi folosita pentru angajare intr-un alt domeniu decat cel bisericesc. Scolile aflate in aceasta situatie sunt doar patru in intreaga tara, in orasele Ioannina, Tessalonic, Iraklion si Athena. Ca si pana acum, aceste scoli vor primi ca studenti doar baieti si doar cu binecuvantare din partea ierarhului lor. Aceasta hotarare nu a fost bine primita de catre mediul academic grecesc, dupa cum scrie ziarul ‘Ekathimerini’, si mai ales in cunoscutele facultati de teologie, care insa, in ultima vreme, au ca obiectiv studierea fenomenului religios in sine decat pregatirea viitorilor preoti ai Bisericii Ortodoxe Grecesti.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…