Serile duhovnicești ale Parohiei Toți Sfinții, din Râmnicu-Vâlcea

Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea și Inspectoratul Școlar Vâlcea au inițiat parteneriatul „Biserică – Școală – Familie” prin care își propune dezvoltarea unor proiecte educative, culturale și spirituale, în vederea îmbunătățirii relațiilor de comunicare și relaționare. În cadrul priectului, periodic sunt invitați specialiști în domeniile psihologie, pedagogie, comunicare, care vor susține seminarii și conferințe pe diferite teme de interes educațional.

Centrul de Consiliere și Formare „Episcopul Iosif Gafton” al Parohiei „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, dezvoltă începând de anul acesta un program de consiliere săptămânal, lunar și trimestrial, pe probleme de educație, de comunicare și relaționare între părinți, părinți și copii, părinți și instituțiile de învățământ, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea a devenit neîncăpătoare în această după – amiază de octombrie, pentru credincioșii din municipiul Râmnicu Vâlcea, care au venit să asiste la prima conferință din cadrul proiectului intitulat generic Serile duhovnicești ale Parohiei „Toți Sfinții”, ce are ca temă centrală „Familia creștină sub ocrotirea Bisericii”.

Tema dezbătută luni, 23 octombrie 2011, a fost „Educația în contextul societății actuale. Riscul consumului programelor de televiziune și internet”, prelegerea fiind susținută de către biofizicianul Virgiliu Gheorghe.

La manifestare au fost prezenți reprezentanții administrației locale, preoți, profesori, jurnaliști și numeroși credincioși din orașul Râmnicu Vâlcea.

Referitor la acest parteneriat, părintele Consilier Constantin Cîrstea, parohul Bisericii „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu Vâlcea, a subliniat: „Parteneriatul Biserică – Școală – Familie își propune dezvoltarea unui program de consiliere a părinților, în vederea îmbunătățirii relațiilor de comunicare a acestora cu membrii familiilor, prin schimbarea atitudinilor și comportamentului acestora. Întâlnirile cu părinții urmăresc identificarea dificultăților pe care le întâmpină aceștia în comunicarea cu proprii lor copii, precum și a mijloacelor de optimizare a comunicării dintre aceștia și proprii copii, fiind proiectate a se desfășura sub formă unor ,,mese rotunde” în care au loc dezbateri, discuții, împărtășirea experienței personale”, a conchis părintele consilier.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…