La resedinta patriarhala din Bucuresti s-a incheiat astazi sesiunea de lucru a Consiliului National Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Romane, derulata sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist. In cadrul acestei reuniuni, membrii Consiliului au analizat si evaluat intreaga activitate interna si externa bisericeasca in anul 2006. Mai multe informatii in acest sens ne-a oferit parintele consilier Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane: ‘Potrivit Statutului de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane, Consiliul National Bisericesc este forul administrativ central pentru intreaga activitate a Bisericii si organul executiv al Sf. Sinod si Adunarii Nationale Bisericesti, fiind alcatuit din 3 clerici si 6 mireni, alesi pe o perioada de patru ani, si din consilierii patriarhali, ca membri permanenti. Consiliul National Bisericesc a analizat intreaga activitate interna si externa a Bisericii Ortodoxe Romane in cursul anului 2006, sub urmatoarele aspecte: pastoral-misionar, social-caritativ, viata monahala, invatamant teologic si religios in scolile publice, organizatoric-administrativ, cultural, relatii cu alte culte, relatii cu romanii din jurul granitelor tarii si diaspora, relatii externe bisericesti si ecumenice. Analiza Consiliului National Bisericesc a activitatii Bisericii Ortodoxe Romane in anul 2006 va fi supusa spre examinare si evaluare Adunarii Nationale Bisericesti, care se va intruni, in sedinta de lucru, in ziua de 14 februarie 2007’.
Factbox: Îmbătrânirea demografică în România
Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…
Filantropia Ortodoxă Huși: Campania „Împreună aducem Lumină în suflete!” a ajuns în Protopopiatul Vaslui
Angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” din Huși au pornit luni spre comunitățile selectate pentru a 3-a ediție a proiectului intitulat „Împreună aducem Lumină în suflete!”. Proiectul filantropic „Împreună aducem Lumină în suflete!” este dedicat…
Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” ca destinația anului 2023
Județul Botoșani a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Sesiunea de vot se va încheia pe 7 aprilie. Județul este…
Muzeul Satului: Parohia Apărătorii Patriei II organizează un atelier de încondeiat ouă
Parohia Apărătorii Patriei II „Sfântul Ambrozie” din București desfășoară duminică „Atelierul de încondeiat ouă” în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”. Prin acest proiect se urmărește cultivarea în rândul copiilor, a tinerilor și a…
De Ziua Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a evocat vitregiile prin care a trecut instituția în timpul comunismului
„Academia Română a cunoscut, asemenea tuturor instituţiilor de cultură ale ţării, vitregiile regimului comunist totalitar, ale cărui ingerinţe s-au făcut simţite pe deplin”, a amintit marți Acad. Ioan-Aurel Pop, la aniversarea a 157 de ani…