Un nou premiu pentru corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din Roman

Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din municipiul Roman a castigat in acest an locul II la Concursul National Coral de la Iasi, iar astazi au fost premiati si la Roman. Concursul olimpiada a intrunit 23 de coruri concurente din intreaga tara. In spatele acestui premiu a stat foarte mult munca, elevii seminaristi fiind motivati de faptul ca scoala in care invata implineste 120 de ani de cand fiinteaza. Mai multe detalii despre aceasta manifestare am aflat de la PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului: ‘Acest premiu vine ca o incununare a activitatilor care se desfasoara in Seminarul nostru, si nu sunt unice de altfel, deoarece au mai fost si alte premii pe care seminaristii nostri le-au obtinut la anumite concursuri interne si internationale. Aceasta presupune inca o data ca Seminarul de la Roman, care anul acesta implineste 120 de ani de la fondarea lui, vine sa intregeasca panoplia celor care s-au pregatit in acest Seminar. Sunt foarte multi oameni de seama, episcopi si mitropoliti care au facut Seminarul la Roman, cum ar fi: pr. Galeriu, pr. Ivan, pr. Dumitru Vlad, mitropolitul Visarion Puiu, episcopul Ioanichie Mircea Bacauanul. Deci, iata ca elevii nostri continua aceasta traditie frumoasa a personalitatilor care s-au pregatit aici si iata ca prin acest concurs, obtinand acest premiu, aduc o cinste si inaintasilor, dar si corpului profesoral care isi desfasoara activitatea didactica in Seminarul de la Roman’.

Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din municipiul Roman a fost premiat atat la Iasi, cat si la ei acasa. In cadrul unei manifestari la care au luat parte oficialitati locale, PS Ioachim Bacauanul a inmanat diplome de onoare elevilor si un premiu, dupa cum ne-a spus PS Sa: ‘Faptul ca insusi IPS Mitropolit Daniel i-a felicitat, le-a acordat o diploma si un premiu, pentru acest fapt si noi ne-am gandit la Roman sa organizam o festivitate cu conducerea Seminarului pentru a-i felicita in mod solemn pe acesti copii. Programul a constat intr-o slujba de multumire adusa lui Dumnezeu, un Te-Deum, si dupa aceea, corala, in sala de festivitati, a remontat programul pe care l-a sustinut la Iasi, un program destul de complex si frumos. Noi i-am felicitat ca si cum ar fi obtinut premiul I, iar cu acest prilej le-am inmanat din partea Fundatiei ‘Episcop Melchisedec Stefanescu’ o diploma de onoare impreuna cu o suma de bani ca sa-i stimulam si pentru alte activitati’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…