Vizita Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Daniel la Constantinopol

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va face o vizita la Constantinopol cu ocazia Duminicii Ortodoxiei. Inainte de plecarea la Constantinopol, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel, se va intalni astazi, 14 martie 2003, la Bucuresti cu Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si cu o delegatie a Patriarhiei Ecumenice, in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Ioanis Zizioulas, Mitropolit de Pergam. Scopul acestei intalniri este de a finaliza punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane privind continuarea dialogului international dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano- Catolica. Intr-un interviu acordat pentru Radio Romania Actualitati, Inalt Prea Sfintitul Ioanis Zizioulas a aratat care este rolul Ortodoxiei intr-o Europa unita:’Europa este privita de multi cetateni ai Vestului ca o institutie occidentala, in care ortodocsii nu au loc. Adevarul este insa ca Europa, fara tarile ortodoxe, nu este o Europa deplina. Asa ca tarile ortodoxe trebuie sa devina parte a Europei si aceasta inseamna desigur ca ortodocsii vor avea posibilitatea sa influenteze viata si chiar institutiile Europei. Deci, ortodocsii trebuie sa fie uniti si sa stie care este viziunea lor, comuna despre Europa si sa incerce sa influenteze Europa in aceasta directie. Sunt probleme si dificultati pentru ca numerosi cetateni ai Europei cred ca aceasta nu are nimic in comun cu crestinismul, dar ortodocsii trebuie sa insiste pentru ca radacinile istorice si valorile Europei sunt crestine.’

Dupa-amiaza,IPS Daniel va pleca la Constantinopol,unde a fost invitat de Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I,pentru a savarsi impreuna Sfanta LIturghie pe data de 16 martie 2003,cu ocazia Duminicii Ortodoxiei. Sambata,15 martie 2003,Inalt Prea Sfintitul Daniel este invitatul de onoare al Consulului general al Romaniei la Istanbul, Mircea Neata.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…