Ziua Mondiala de Rugaciune va fi tinuta si la Iasi

La Biserica ‘Sf. Atanasie si Chiril’ din Iasi va avea loc maine, 3 martie, o seara de rugaciune cu tema ‘Semnele timpurilor noastre’. Manifestarea este organizata de catre Societatea Ortodoxa a Femeilor din Romania, filiala Iasi, si este prilejuita de faptul ca pe 3 martie se sarbatoreste in fiecare an Ziua Mondiala de Rugaciune. Amanunte despre seara de rugaciune de maine ne-a oferit presedintele Societatii Ortodoxe a Femeilor din Romania, filiala Iasi, Margarita Vlad: ‘La Biserica ‘Sf. Atanasie si Chiril’ va avea loc o seara de rugaciune ecumenica, sub genericul ‘Sa ne rugam pentru pacea lumii’, iar tematica este ‘Semnele timpurilor noastre’, o rugaciune editata de tara careia ii este adresata aceasta saptamana, si anume tara Republica Africa de Sud. In fiecare an, as putea spune ca de acum a devenit o traditie, cam de cinci ani, Ziua Mondiala de Rugaciune a fost organizata de Societatea Ortodoxa a Femeilor Romane in colaborare cu celelalte culte din Iasi, care au raspuns intotdeauna chemarii noastre, si anume femei din cultul luteran, femei romano-catolice si, de fiecare data, s-a organizat aceasta zi ecumenica de rugaciune pentru cate o tara. Unul din felurile acestei rugaciuni comune este ca, in final, se va strange o suma de bani, o colecta si va fi oferita in fiecare an unui proiect sau unei situatii speciale. In acest an, organizatorii au gasit de cuviinta sa ofere darul unei familii care a avut o problema grava: le-a ars casa si au ramas in mijlocul iernii sub cerul liber’.

Presedintele Societatii Ortodoxe a Femeilor din Romania, filiala Iasi, Margarita Vlad, ne-a vorbit si despre celelalte seri de rugaciune organizate in anii trecuti: ‘In anul 2002, anul in care a debutat acest mod de a ne ruga impreuna, a fost dedicat Romaniei. Apoi, in anul 2003, a fost o zi de rugaciune dedicata statului Panama, apoi a urmat Libanul, iar anul trecut a fost dedicat Poloniei. Asteptam sa vina in jurul nostru, sa ne rugam impreuna, nu numai femei, ci si barbati, tineri, copii, pentru ca, impreuna rugandu-ne, acoperim o arie de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui, intr-o rugaciune continua pe toata aria globului si cu atat mai puternice sa fie rugaciunile noastre pentru pacea lumii, pentru bunastare, pentru a ne ajutora saracii, care sunt din ce in ce mai numerosi in jurul nostru’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…